Door: Henk van der Veer Sport
Judoka’s team Akkermans uit Wommels, schitteren voor het laatst dit jaar in Enschede en Hoogeveen Foto aangeleverd

ENSCHEDE- In de Diekmanhal te Enschede vonden in het weekend van 16 en 17 december de Internationale Open Twentse Judokampioenschappen plaats. Op zaterdag vond het tweede kwalificatie meetmoment voor ECC’s (European Cadet Cups) voor judoka’s -17 jaar plaats.

Sanne Hartman (Sexbierum) wist in haar klasse verrassend het goud te bemachtigen. In de finale kwam ze dezelfde tegenstander tegen als in Den Haag. Nu wist ze de partij te winnen, doordat de tegenstander drie shido’s (straffen) kreeg van de scheidsrechter.

Het brons deze dag was er voor Maaike Hoogeveen (Oldeholtpade). Ze verloor een wedstrijd, maar wist zich goed te herpakken en uiteindelijk op het podium te eindigen.

Rutger Eijzenga (Tzum) verloor de strijd om het brons en werd knap vijfde.

Op zondag wist Mirthe Hartman (Sexbierum) het goud in haar klasse te bemachtigen. De halve finale won ze van een Duitse tegenstander en de finale wist ze met een waza-ari te beslissen.

Het brons was er deze dag voor Jarno Veenstra (Kollumerzwaag). Het was zijn laatste toernooi in de leeftijd -15 jaar. Auke Alkema (Sexbierum) werd nog knap vijfde.

Eveneens was er zaterdag het kersttoernooi in Hoogeveen. Hier deden ook een aantal judoka’s van Akkermans aan mee. Frans de Boer (Reduzum) werd kampioen. May de Boer (Harlingen) en Maurits Krol (Mantgum) wonnen een mooie zilveren medaille. Voor Auke Alkema was er nog het brons.

Trainers Véronique Akkermans en Wytze de Jong kijken terug op geslaagd en sportief 2023 met vele mooie momenten en behaalde resultaten.