Geslaagde informatiebijeenkomst van TeamFRL over “Beweegpassie” - Breng jij jongeren in beweging?

Door: Ynte Dragt Gezond en fit
Informatiebijeenkomst TeamFRL
Informatiebijeenkomst TeamFRL Foto: Sport Fryslân

BOLSWARD - In Bolsward vond afgelopen woensdagavond een geslaagde informatiebijeenkomst plaats. In het prachtige Cultuur Historisch Centrum De Tiid kregen zo’n 40 sportaanbieders uitleg over het project “Beweegpassie”.

Dit mooie initiatief vanuit het sportakkoord heeft als doel meer jongeren tussen de 12-18 jaar die niet regelmatig actief bezig zijn bij een sportbedrijf, -club of -vereniging te motiveren om dit wel te gaan doen. Vanuit een samenwerking tussen TeamFRL (onderdeel van Sport Fryslân), CoolSudwest en Sociaal Collectief kan deze doelgroep in aanmerking komen voor een beweegpas, die een financiële waarde heeft uitgedrukt in “Moves” waarmee diverse sportactiviteiten uitgeprobeerd kunnen worden. Sportaanbieders kunnen verschillende sport- en/of beweegactiviteiten aanbieden op het platform YnBeweging.frl. Jongeren met een beweegpas kunnen hun tegoed inleveren via dit platform.

In een klein anderhalf uur werden de sportaanbieders meegenomen in een uitleg over de beweegpas, het platform YnBeweging en het proces van het plaatsen van aanbod. De vele vragen die werden gesteld zorgden voor een mooie, interactieve bijeenkomst.

Meer informatie
Wil je meer weten over de beweegpas of over YnBeweging, neem dan contact op met
- Birgitta, birgitta@sportfryslan.nl / 06-1046 8383
- Sietske, sietske@sportfryslan.nl / 06-8206 9730