Ludieke actie voor wandelaars tijdens Slachtemarathon

Door: Henk van der Veer Cultuur en uitgaan
Ludieke actie voor wandelaars tijdens Slachtemarathon
Ludieke actie voor wandelaars tijdens Slachtemarathon Foto aangeleverd

RAERD- It Fryske Gea lanceert voor mensen die het Friese landschap een warm hart toedragen hét supportshirt. De natuurvereniging roept wandelaars op om tijdens de Slachtemarathon een groene loper te worden en dit zichtbaar te maken met een ludiek shirt. De tekst op het shirt ‘Voor een dijk van een groene loper!’ symboliseert niet alleen de wandelaar zelf, maar ook de Slachtedyk. En dat het shirt een Fries pompeblêd bevat is geen toeval. Vanuit een groen hart – of liever een pompeblêdsje – zet de vereniging zich in voor natuur, landschap en erfgoed in Fryslân. Dit komt tijdens dit evenement prachtig samen en hierop mogen we als Friezen meer dan trots zijn!

De Slachtemarathon op de Slachtedyk Zaterdag 15 juni is het zover, de Slachtemarathon! Meer dan 15.000 wandelaars en hardlopers leggen 42 kilometer af op de historische Slachtedyk. Deze dijk loopt van Oosterbierum naar Raerd. It Fryske Gea is eigenaar en beheerder van deze eeuwenoude dijk én daarmee gastheer van de marathon. De Slachtedyk is een prachtig cultuurhistorisch element met veel verschillende kruiden en bloemen. Deze is niet meer weg te denken uit het Friese landschap.

Wolkom yn It Fryske Gea! Om het verhaal van de dijk te vertellen deelt de vereniging tijdens de marathon op een aantal plekken wijze feitjes over de dijk met deelnemers én supporters. Het is een plek voor mooie ontmoetingen en aanmoediging. Op www.itfryskegea.nl/slachtemarathon onthult de vereniging in aanloop op de marathon wat waar valt te beleven.

Supportshirt actie: voor een dijk van een groene loper! Ben je bezig met de laatste voorbereidingen voor de Slachtemarathon? En geniet je hierbij volop van het Friese landschap? Word dan een groene loper! Zo support je de Slachtedyk, maar ook jezelf en medelopers. Exclusief voor die fanatieke wandelaars biedt It Fryske Gea een fijn duurzaam supportshirt. Uniseks uitgevoerd met korte mouw en te bestellen tot maandag 13 mei. Je ontvangt het shirt dan uiterlijk maandag 10 juni thuis per post! Bestellen kan via www.itfryskegea.nl/t-shirt