Finale 4e Fryslânkup tussen Sybe Walinga en Jelle Wiersma

Finale 4e Fryslânkup tussen Sybe Walinga en Jelle Wiersma

0

Blauwhuis- Vrijdagavond 22 maart om klokslag 20:00 uur zal in clubhuis Siesa te Blauwhuis de finalewedstrijd worden gespeeld. Sinds het seizoen 2015/2016 organiseert damclub de Skyfkes de Fryslânkup, een toernooi voor het Fries dammen. Kenners spreken van de Champion Leage van deze mooie Friese sport.

Van de 32 deelnemers die in oktober vorig jaar starten zijn Siebe Walinga en Jelle Wiersma doorgedrongen tot de finale. Siebe Walinga ,de winnaar van 2018, versloeg in 4 rondes: Rein-Jan Walinga, Willem Hoekstra, Cor Kooistra en Teake Kooistra. Jelle Wiersma ,winnaar van 2016 en 2017, was de baas over:

Marten Walinga (Wereldkampioen Fries dammen), Epke Bootsma, Folkert Groenveld en Hein de Vries. Beide mannen zijn betoefde dammers en zullen volop strijden voor de mooie Fryslânkupbokaal.

Clubhuis Siesa wordt omgetoverd in een ware Arena en de wedstrijd is “live” te volgen op www.friesdammen.nl. Daarnaast is er voor de liefhebber een 5 tegen 5 toernooi.

Foto: Teake Kooistra en Sybe Walinga

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend