Vmbo-leerlingen Marne college nemen een kijkje bij lokale bedrijven.

Vmbo-leerlingen Marne college nemen een kijkje bij lokale bedrijven.

0

Bolsward – Gister zijn de tweede klassen vmbo van het Marne college op bezoek gegaan bij diverse bedrijven in de omgeving. Dit deden zij in het kader van Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding (LOB). Het doel van het bezoek is dat de leerlingen een beeld krijgen van de bedrijven en de beroepen die hier uitgeoefend worden. Zij krijgen bijvoorbeeld een rondleiding, presentatie of een praktische activiteit bij het bedrijf.

De leerlingen techniek gingen langs bij bedrijven die aansluiten bij hun profiel, zoals Van der Werf Bouwstoffen en Check & Save Bolsward. De leerlingen Zorg en Welzijn en Sport, Dienstverlening en Veiligheid gingen naar de Brandweerkazerne. Daar maakten ze kennis met beroepen die te maken hebben met politie, brandweer en ambulance.

Van der Werf Bouwstoffen
De leerlingen die op bezoek gingen bij Van der Werf Bouwstoffen werden hartelijk verwelkomt in het kantoor van het meer dan 150 jaar bestaande bedrijf. Na een verhaal over de historie van het bedrijf, waarin onder andere werd verteld dat het hout vroeger per boot aangevoerd werd en handmatig op de 4 verdiepingen tellende opslagloods werd getild, kregen de leerlingen een rondleiding door het bedrijf.

Draaierij Posthumus
Op het parkeerterrein tussen de complexen van draaierij Posthumus werden de leerlingen verwelkomt door Johan Cats. Hij nam hen mee naar de kantine van het bedrijf, waar de leerlingen een levendige presentatie kregen over de historie en de werkzaamheden van het bedrijf. Na een bakje koffie gingen ze snel het bedrijf in, want hier was natuurlijk alles in levenden lijve te zien, te ruiken en te horen. Johan leidde de leerlingen door het hele bedrijf rond, waar diverse machines staan die metaal kunnen verspanen. De jongens die mee waren hebben voor het derde leerjaar gekozen voor het profiel PIE (Produceren, installeren en energie) en werden steeds enthousiaster voor deze sector.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend