Wetterskip Fryslân geeft inwoners inspraak in profielschets nieuwe dijkgraaf

Wetterskip Fryslân geeft inwoners inspraak in profielschets nieuwe dijkgraaf

0

FRYSLÂN – Dinsdagavond 10 september organiseert het algemeen bestuur van Wetterskip Fryslân een inspraakmoment. Inwoners en belangenorganisaties in het werkgebied van het waterschap (Fryslân en een deel van het Groninger Westerkwartier) kunnen dan reageren op de conceptprofielschets voor de werving van een nieuwe dijkgraaf. De huidige dijkgraaf, Paul van Erkelens, gaat per 1 januari 2020 met pensioen.

Het algemeen bestuur stelt de profielschets 16 september vast. Daarna wordt de vacature opengesteld.

Gedragen profielschets

Het algemeen bestuur vindt het belangrijk om een door inwoners en belangenorganisaties gedragen profielschets voor de werving van een nieuwe dijkgraaf vast te stellen. De profielschets is een overzicht van kwaliteiten en eigenschappen waarover de nieuwe dijkgraaf moet beschikken. Dit vormt de basis voor de vacature. De conceptprofielschets is te vinden op overheid.nl en wetterskip.nl.

Aanmelden tot uiterlijk 9 september voor inspraak

Het inspraakmoment is op 10 september 2019 in het hoofdkantoor van Wetterskip Fryslân (adres: Fryslânplein 3, Leeuwarden). De inspraak start om 19.00 uur. U kunt zich hiervoor tot en met 9 september aanmelden door een mail te sturen naar: bestuursadviseurs@wetterskipfryslan.nl.

Vervolg procedure

Vanaf 21 september wordt de vacature opengesteld. Belangstellenden kunnen tot 8 oktober 2019 reageren. Daarna volgt de procedure van aanbeveling en beschouwing door het algemeen bestuur van Wetterskip Fryslân, Gedeputeerde Staten van Provincie Fryslân en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Naar verwachting wordt de nieuwe dijkgraaf in het voorjaar van 2020 officieel benoemd door de Kroon voor een periode van zes jaar.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X

Deel dit met een vriend