Marne College studenten bezoeken De Vries Scheepsbouw

Marne College studenten bezoeken De Vries Scheepsbouw

0

BOLSWARD – Het complete afdelingsteam van het basis- en kaderberoepsgerichte vmbo van Marne college was afgelopen donderdag 26 september op bedrijfsbezoek bij De Vries Scheepsbouw Makkum. Het doel van het bedrijfsbezoek was de verbondenheid tussen vmbo-onderwijs en dit grote technische bedrijf in de regio te vergroten. De docenten vroegen zich onder andere af hoe hun lessen van nu, een bijdrage leveren aan de ‘toekomstige’ werknemers van De Vries Scheepsbouw Makkum.

Het Marne college wil haar leerlingen graag zoveel mogelijk een rijke leeromgeving bieden.
Dit betekent dat het onderwijs vaak verder gaat dan de grenzen van het schoolgebouw, door bijvoorbeeld projecten op locatie, excursies, stages of bedrijfsbezoeken. Op deze manier sluit het onderwijs beter aan bij de praktijk. Die connectie met het werkveld begint natuurlijk bij de docenten. Aan de hand van een introductie, rondleiding, quiz en afsluiting, maakten de docenten van de afdeling donderdagmiddag kennis met het bedrijf. De komende periode zullen De Vries Scheepsbouw Makkum en Marne college afspraken maken om hun samenwerking verder te verdiepen

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend