Start lotgenotengroep steun bij verdriet en verlatenheid

Start lotgenotengroep steun bij verdriet en verlatenheid

0

REGIO – In februari 2020 start Humanitas Zuidwest Friesland weer een lotgenotengroep voor steun bij verdriet en verlatenheid. Rouwen is heel moeilijk en hoe je dat moet doen kan niemand je vertellen. De vrijwilligers van Humanitas kunnen je helpen om dit grote verdriet bespreekbaar te maken en je hierbij ondersteunen.

Een lotgenotengroep bestaat uit 6 tot 8 deelnemers, die onder leiding van twee vrijwilligers tien keer bijeenkomen. Tijdens deze bijeenkomsten wordt gesproken over de gevoelens en emoties die met een verlies gepaard gaan en hoe hiermee om te gaan. Het is juist de onderlinge herkenning die veel steun geeft aan de deelnemers van de groep.

Liever individuele begeleiding bij rouwverwerking?

Je kunt ook een beroep doen op deze werkgroep om je te helpen in je persoonlijke verliesverwerking na het verlies van een dierbare door overlijden of echtscheiding. Een vrijwilliger komt bijvoorbeeld op afgesproken tijden bij je thuis om steun en een luisterend oor te bieden.

Voor informatie en opgave voor de lotgenotengroep of persoonlijke begeleiding kun je contact opnemen met Tetsie Reinsma via tel.nr. 06-41951960 of verlies@humanitas-zwf.nl.

Over Humanitas

De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. Onze vrijwilligers helpen mensen die op eigen kracht iets willen veranderen aan hun situatie. De vereniging bestaat uit vijf districten, waarbij District Noord de provincies Groningen, Drenthe en Friesland omvat. Onze 26 afdelingen bieden ondersteuning op het gebied van eenzaamheid, detentie, verlies, opvoeden, opgroeien en thuisadministratie.

Foto: Roy Beusker

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend