Winterfair in Workum, Lekker Gezellig

Winterfair in Workum, Lekker Gezellig

0

Vrijdag vindt de Winterfair plaats in Workum op en rondom het mooiste plein van Friesland en de prachtige haven met verlichte schepen. Er staan zo’n 60 kramen met verschillende uiteenlopende “handel” zodat u heerlijk uw  inkopen kunt doen voor de feestdagen die eraan zitten te komen.

Naast onze eigen ondernemers uit Workum zijn er ook vele andere standhouders die belangstelling hebben getoond voor de Winterfair. Ook deze mensen zullen met veel enthousiasme hun kraam sfeervol en gezellig inrichten.

Echter voor het winkelende publiek valt er nog veel meer te beleven op deze middag/avond. De organisatie probeert ieder jaar weer activiteiten te organiseren die bijzonder zijn en het bezoek meer dan waard maken. Zo is er dit jaar het Klei-atelier uit Amersfoort aanwezig waar kinderen en volwassenen naar hartenlust een eigen werkstuk kunnen maken. Voor de jongste bezoekers staat er weer de zweefmolen waar de kinderen zich gratis kunnen laten ronddraaien.

Het viswijvenkoor Grietje Sprot zal ’s avonds zwervend door het centrum hun liederen ten gehore brengen, maar ook in de middag zullen twee muzikanten hun stemkunsten laten horen. Daarnaast is op de fair een verrassingsact, die u nog lang zal bijblijven.

Wat deze dag speciaal is, is het beklimmen van de toren, zodat u Workum bij avond vanuit een behoorlijke hoogte kunt bekijken. De prachtige Gertrudiskerk is tevens van binnen bezichtigen.

De wensboom is wederom aanwezig, waarin u een wens kunt achterlaten, die, als het binnen de mogelijkheden van de organisatie ligt, wellicht uit kan komen.

De brandweer verleent dit jaar zijn medewerking en staat er met een voorlichtingsbus, waar kinderen en volwassenen een soort Kameleonspel kunnen doen. Ook  geven ze tips voor de komende feestdagen, waarin we allemaal graag kaarsen branden en andere zaken met vuur doen. Over vuur gesproken, u kunt ook een kijkje nemen in de Smederij en zelf iets smeden.

En wilt u tijdens het bezoek even rustig naar Fryske verhalen luisteren?   Ook dat is mogelijk, want in het Warkums Erfskip, het Jopie Huismanmuseum en het Pottesbakkershûs zijn boeiende vertellers aanwezig (vervolg op LF 2018).

Dit jaar is het thema “Lekker Gezellig”, dus voor de inwendige mens is tevens gezorgd. Er staan diverse foodtrucks  met lekkere en bijzondere etenswaren, gluhwijn, baristas met speciaal voor u gemaakte koffiesoorten,. Etc. En dat alles in de sfeervolle binnenstad.

Kortom er is genoeg te beleven,  doen en nuttigen voor jong en oud op de Winterfair Workum. Bij de organisatie kunt u een programma verkrijgen wanneer er bepaalde activiteiten te doen zijn, zodat u niets hoeft te missen.

 

Wees welkom op onze “heerlijke en gezellige ” Winterfair in Workum.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend