WereldLichtjesDag op 8 december in Bolsward

WereldLichtjesDag op 8 december in Bolsward

0

Elke 2e zondag in december wordt WereldLichtjesDag gehouden. Dit jaar vindt WereldLichtjesDag plaats op zondag 8 december. Iedereen die een kind moet missen of zich hiermee verbonden voelt is van harte welkom in de Broerekerk, Broereplein 10 in Bolsward vanaf 18.15 uur.

Op deze dag steken mensen om 19.00 uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoelang het al geleden is. Je kind blijft immers je kind. Voor altijd in je hart en gedachten. De wereld wordt zo even wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben.

Het initiatief voor WereldLichtjesDag is genomen om overleden kinderen die gemist worden te herdenken. Wereldwijd leven we in verschillende tijdzones. Zo wordt er deze dag ieder uur ergens op de wereld een kaars aangestoken voor een overleden kind. Samen zorgen we ervoor dat er op de gehele wereld een lint van lichtjes ontstaat. Ook Bolsward verbindt zich met dit lint van licht. Met gedichten, muziek, troostende woorden en stilte wordt stil gestaan bij alle kinderen die niet meer bij ons zijn.

Vanaf 18.15 uur staat er koffie / thee / warme chocomel klaar. U kunt tussen 18.15 – 18.45 uur een potje personaliseren en de naam van uw kind doorgeven. Om 18.45 uur start de herdenking. Om 19.00 uur steken we de kaarsen aan en worden de namen genoemd. Dit duurt tot ongeveer 19.30 uur. Daarna is het mogelijk om na te praten.

Ondanks dat wij voor warmte en licht zorgen kan het toch koud aanvoelen in de kerk. Het is raadzaam om u warm te kleden.

Wanneer: zondag 8 december 2019
Waar: Broerekerk, Broereplein 10, 8701 JC Bolsward
Tijd: kerk open vanaf 18.15 uur, start herdenking om 18.45 uur
Deelname: gratis
Voor wie: iedereen die een kind moet missen of zich hiermee verbonden voelt

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X

Deel dit met een vriend