Culturele huiskamer in het Patershuis te Bolsward

0

Sinds januari zijn de deuren van de huiskamer in Het Patershuis in Bolsward regelmatig open voor verschillende culturele ontmoetingen. Je kunt aanschuiven bij huiskamervoorstellingen en huiskameroptredens en mee-eten met Soep op Zaterdag. Allemaal kleinschalig en met als doel om elkaar te ontmoeten tijdens culturele activiteiten.

Verbinden
Kirsten Dijk en Léon Slootjes hebben drie jaar geleden met het gezin, hun intrek genomen in het pand aan de Grote Dijlakker in Bolsward. Mensen met elkaar verbinden door middel van cultuur, is iets waar Kirsten zich haar hele leven al mee bezig houdt. Vanaf de danslessen die zij op jonge leeftijd verzorgde, tot de theatervoorstellingen en cultuurprojecten die Kirsten in verschillende delen van het land heeft neer gezet, nadat zij is afgestudeerd als theatermaker. Nu is het tijd om vanuit de eigen huiskamer in Bolsward aan de slag te gaan.

Voorjaarsprogramma
Het Patershuis heeft een voorjaarsprogramma waarbij er iedere maand iets te zien of te horen is in de huiskamer. Het huiskamerconcert van de Beatles Session op 19 en 25 januari is inmiddels al vol. Op 15 februari kun je komen kijken naar de voorstelling Wankel Evenwicht van theatergroep Kortsluiting. Hierin staat de mantelzorg centraal, herkenbaar voor velen en heel mooi neergezet door deze groep, een aanrader! 14 maart is er de opening van een expositie en een huiskamerconcert van jonge talenten met het thema Pop up Girls; een ode aan de jonge vrouw.

Oorlogsjaren
Tenslotte zijn er op 18 april verschillende eenakters te zien in de huiskamer, met het thema 75 jaar vrijheid, verhalen over de oorlog. Deze eenakters gaan onder andere over de oorlogsjaren in Bolsward. Kirsten schrijft de eenakters zelf, met hulp van verhalenvertellers uit Bolsward die hier kennis van hebben. Wil je nog meespelen in een eenakter, dan kan dat. Er worden nog wat spelers gezocht.

Soep op zaterdag
Voorafgaand aan een voorstelling op zaterdag mag je aanschuiven bij de Soep op zaterdag. Eerst samen eten en dan naar de voorstelling kijken is het motto.

Vrijwillige bijdrage
Wil je komen kijken dan moet je wel even je plekje in de huiskamer reserveren, want de ruimte is beperkt. Er is geen kaartverkoop, wel vragen we de mensen om een vrijwillige bijdrage, zodat we onze activiteiten kunnen blijven voortzetten.

Kortom, Bolsward heeft er een fijne plek bij, voor iedereen die in een klein gezelschap iets cultureels wil ondernemen. Voor meer informatie kun je kijken op de website www.patershuisbolsward.nl of stuur een mail naar welkom@patershuisbolsward.nl

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend